Vormsel

Betreft: Vormsel schooljaar 2016/ 2017.

Geachte ouders en leerlingen van groep 8 en van speciaal onderwijs,

We gaan weer beginnen met de voorbereidingen voor het toedienen van het sacrament van

het Vormsel. Met het sacrament van het Vormsel bevestig je de keuze om het leven

mede inhoud te geven vanuit je geloof.

Je ouders hebben je laten dopen toen je klein was. Er werd op dat moment niet naar je mening gevraagd, omdat je die toen nog niet kon hebben. Bij de Eerste Communie lag het al iets anders, maar ook toen was nog geen sprake van een bewuste keuze. Nu is het moment gekomen dat je zelf kunt zeggen:”Ik ben blij met de keuze van mijn ouders, ik sta erachter en wil die keuze ook zelf maken”. Dat gebeurt in het sacrament van het Vormsel, op een moment waarop je zelf steeds meer je eigen stem kunt laten horen en je zelf ook meer vorm kunt gaan geven aan je eigen leven.

Zeker nu je komend jaar de stap gaat zetten van de basisschool naar het voortgezet onderwijs verandert er veel.

Het Vormsel en de voorbereiding daarop, is dan ook een goed moment om samen te praten

over wie je bent, wie je wilt worden, hoe en wat je gelooft, wat je ermee wilt …enz.

Wil je op 28 mei 2017 het sacrament van het Vormsel ontvangen?  Dan kun je je nu opgeven.

Het invulformulier ligt klaar op het parochiecentrum: Kerkwijk 44a.

Je kunt het daar ophalen tijdens kantooruren van het secretariaat: ma t/m vrij van 9.30u – 11.30u.

Voor vragen of mededelingen: via de email info@parochieberlicummiddelrode.nl

of bel even naar het parochiesecretariaat: 073-503 1215

Je kunt het invulformulier ook uitprinten vanaf de parochiesite:

www.parochieberlicummiddelrode.nl

Ga dan naar: kerkdiensten en klik ‘Vormsel’ aan. Klik hier voor het invulformulier

Vul het formulier in en lever het in vóór 30 oktober 2016 bij het parochiesecretariaat.

Je kunt het persoonlijk af komen geven of laten afgeven op het secretariaat.

Op de post doen kan ook: Rk. Parochie Sint Norbertus, Kerkwijk 44a, 5258 KC Berlicum.

Of gewoon in de bus stoppen op Kerkwijk 44a.

Wanneer je je opgegeven hebt ontvang je in november nader bericht.

Met vriendelijke groeten, namens de vormselwerkgroep Berlicum- Middelrode

Pastor Yvonne Verhoeven