doop

Dopen, doopvoorbereiding en doopterugkomdag:

Op vastgestelde data, de zogenaamde doopzondagen, worden in onze parochie kinderen gedoopt. Dat gebeurt in aparte doopvieringen in de parochiekerk  meestal om 11.15 u. Een voorbeeldboekje vindt u als u hier klikt

Aan de doopviering gaat altijd een voorbereidingsbijeenkomst vooraf, waarin de ouders van verschillende dopelingen met elkaar in gesprek gaan. De data van de voorbereidingsbijeenkomsten zijn van tevoren vastgelegd: Maandag 10 april 2017 en Maandag 12 juni 2017 in het parochiecentrum Kerkwijk 44 A

Meer informatie en aanmelding voor de doopvoorbereiding via het parochiesecretariaat.

U kunt  het parochiesecretariaat  bellen om u aan te melden voor de doopvoorbereiding. Op de avond van de doopvoorbereiding spreekt u met de pastor de datum en de tijd van de doop af. De pastor die doopt komt ook nog op bezoek.

Kosten:
Voor een doop vragen wij een vergoeding van de gemaakte kosten. Meer informatie: zie Tarieven

De Parochie kent ook een zogenaamde ‘doopterugkomdag’, voor 2017 nog niet bekend. Alle kinderen die in het voorgaande jaar zijn gedoopt, worden met hun ouders, broertjes en zusjes, schriftelijk uitgenodigd. Het doophandje met de naam van de dopeling, dat gebruikt is tijdens de doopplechtigheid, kunt u op de terugkomdag mee naar huis nemen.